zondag, maart 16, 2008

Belastingdienst

De belasting is voor velen de kwade genius. In meerdere gevallen is dit waar. Alleen het huidige etiket wat deze dienst krijgt, verdient men niet. De politiek is de hoofdschuldige van de huidige puinhoop bij de belastingen.

De belastingdienst is terecht in opspraak gekomen. Er gaat momenteel te veel fout. De reden hiervan is de werkdruk. Met minder personeel moet men meer taken uitoefenen. Behalve de werkzaamheden die de dienst in oorsprong deed, heeft men nu ook te maken met de zorg toeslag, huur toeslag, de kinderopvang toeslag en de kindertoeslag. Aanvankelijk was men ook van plan om de kilometer heffing bij de belastingen onder te brengen. De staatssecretaris heeft op tijd ingezien, dat hiervoor beslist geen ruimte was en heeft dit plan in de ijskast gezet.

De burger wordt de dupe van de miskleunen die bij de belastingdienst gemaakt worden. Alleen dit alles heeft te maken met de politiek. De kamer en de vorige regering wisten het zo goed. Alles op het gebied van toeslagen kon op het bordje van de belastingdienst geschoven worden. Het geheel is in een stroming versnelling geraakt door de invoering van de zorgwet. Het stokpaardje van de toenmalige minister van volksgezondheid. Nadat hij afgetreden was gaf hij te kennen bij invoering hiervan fouten te hebben gemaakt. Leuk om te weten, maar het leed was al geschied. Vijf jaar geleden functioneerde de belastingdienst optimaal, maar de politiek is erin geslaagd dit in de bekende puinhoop te veranderen.
G.P.Beek












http://fabradio.angelfire.com/
http://fabradio.angelfire.com/popclassicsradio.html
http://fabradio.angelfire.com/index.html
http://fabradio.angelfire.com/m.popclassicsradio.html