donderdag, juni 28, 2007

DSB

De DSB combinatie heeft een grote vis aan de haak geslagen. De heer G. Zalm, onze vroegere minister van Financieren, gaat zijn kennis voor de bedrijven van de heer Scheringa inzetten. Op zich is het heel gewoon dat iemand die als minister zijn sporen heeft verdiend zich in het bedrijfsleven begeeft. Alleen de stap van de heer Zalm is minder te begrijpen.
De DSB groep heeft vele financieringsbedrijven die te veel opdringerige reclame hebben en de burgers op het verkeerde been zetten. En daardoor onverantwoord laten lenen. Tegen deze reclame heeft de heer Zalm in zijn toenmalige functie veel geageerd. Hij heeft zelf meegewerkt aan het terugbrengen van de hoge leenrente. Het is daarom dat de heer Zalm de functie bij deze DSB niet had moeten aanvaarden. Maar geld verzoet veel ook al is het afkomstig van te dure financieringen.

dinsdag, juni 26, 2007

Opheffing ontslagbescherming

De ontslagbescherming voor de werknemers te laten vallen, althans drastisch te versoepelen is een stokpaardje van de werkgeversorganisaties.

Er is meer werkgelegenheid zodat een versoepeling van het ontslagrecht mogelijk is. Alleen de vrees van misbruik is direct aanwezig. Opheffing van de ontslagbescherming vooral voor oudere werknemers komt de werkgevers zeer goed uit .In de regel verdienen ouderen meer zodat men deze liever met vliegende trom ziet vertrekken. Alleen werk tegen veel minder geld wordt dan de enige optie en anders een korte WW met daarna bijstand.

Er was ook nog de gedachte om de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken. Dit idee kan beter maar gelijk de prullenbak in. Ouderen zullen geen kans krijgen langer te werken en dit heeft dan niets te maken met de eigen wil om eerder te stoppen. Een werkgever gaat altijd voor jong en flexibel personeel.
G.P.Beek