vrijdag, april 20, 2007

Media Park heeft Hilversum gekocht.
In 2003 werd het gemeentebestuur van Hilversum door de omroepen tot orde geroepen. Men zou het mediapark verlaten wanneer er niet uitgebreid mocht worden. Deze uitbreiding heeft plaatsgevonden De gemeente Hilversum ontving van de werkmaatschappij van de omroepen hiervoor zeer veel geld. Dit leidde tot een nog grotere verkeerschaos dan voorheen met daarbij de luchtvervuiling voor de bewoners in de naaste omgeving.

Alle plannen hierover uitgedacht ten spijt, zal het in de toekomst eerder slechter dan beter gaan. Hilversum ontbeert de ruimte en de toegangswegen om een dergelijk mediapark in stand te houden. Hilversum gaat ervan uit, dat door het mediapark het aanzien en de uitstraling van de stad vergroot wordt. De negatieve kanten zijn vele malen groter, immers voor de bewoners rond dit centrum wordt het steeds minder leefbaar. Ook de natuur rond de plaats wordt steeds meer aangetast. Vooral als men ook nog zijn zin krijgt om op welke manier dan ook wegen over de hei aan te leggen. Het gemeentebestuur laat zich volledig inpakken door de omroepen en de daarbij behorende bedrijven. De burger van Hilversum merkt weinig van de werkgelegenheid op het mediacentrum. Het zijn hoofdzakelijk mensen van buiten die er werken. Een verplaatsing naar ergens anders zal dan ook minder effect hebben dan men doet voorkomen.
G.P.Beek

woensdag, april 18, 2007

Belastingaangifte

De hoos aan belastingaangiftes is amper voorbij of de belastingdienst komt al weer met iets nieuws. Vanaf volgend jaar vult de fiscus voor alle particulieren de belastingaangifte grotendeels. Het aangiftebiljet komt straks bijna volledig voorgedrukt via pc of blauwe enveloppe binnen. De aangever hoeft slechts enige cijfers te wijzigen en kan dan daarna de aangifte indienen. Als het zo simpel is, dan is het een vooruitgang. Alleen de werkelijkheid zal anders zijn. Er zitten te veel haken en ogen aan omdat de belastingplichtige te gemakzuchtig kan worden en snel een verkeerde aangifte gaat doen.

De belastingdienst is voor de voorafgaande invulling niet aansprakelijk, ook daarbij kunnen fouten worden gemaakt. De aansprakelijkheid is en blijft bij de belastingplichtige. Hij moet het controleren. Het gaat dan ook veel verwarring geven met een hele nasleep aan bezwaarschriften en dergelijke. Er zijn bij een aangifte te veel onderwerpen, die moeilijk of vaak onduidelijk zijn en dit lost men niet direct op door op voorhand ingevulde biljetten toe te sturen. Daar naast zijn er fiscale veranderingen, waarvan de gewone belastingplichtige geen weet heeft. Het blijft dus zaaks om de deskundigen in deze niet te snel te passeren en aan hen raad en bijstand te vragen bij eventuele verdere invulling. Simpel een handtekening zetten en de aangifte insturen is dus niet aan te raden.
G.P.Beek