vrijdag, september 21, 2007

Kabinet kiest voor lastenverzwaring

De maatregelen, die het kabinet aankondigt, hebben een negatief effect op de goed draaiende economie. Allereerst de BTW verhoging, het is weliswaar maar 1% en gaat eerst in 2009. Het resultaat zal zijn het verloren gaan van arbeidsplaatsen. De burgers zullen immers minder besteden . Ook de vliegtaks kan veel banen kosten omdat de reiziger uitwijkt naar buitenlandse luchthavens en vooral prijzenvechters in luchtvaart zullen hierin een reden vinden om uit te wijken naar het buitenland. De nieuwe accijnsverhogingen op genotsmiddelen en het autovervoer verdienen bepaald geen schoonheidsprijs.

De zorgpremie gaat ondanks de afschaffing van de no-claim met € 149.00 omhoog. Voor degene die veel zorg verbruikt is dit dubbel omdat het eigen risico van € 150.00 ook opgehoest moet worden. Dit wat betreft de basispremie. Immers de aanvullende premies zullen zeer zeker behoorlijk verhoogd worden. De gezondheidszorg wordt feitelijk onbetaalbaar. Het is weer een enorme lastenverzwaring die dubbel zo hard aan komt, omdat de dagelijkse boodschappen waaronder brood en melk sterk in prijs gestegen zijn.

De belastingmaatregelen leiden er slechts toe, dat een ieder erop achteruit gaat. De een wat meer en de ander wat minder. Het is te gek voor woorden, dat er nu gesproken wordt over koopkrachtverbetering na 2008, terwijl dit direct had moeten gebeuren. Het vorige kabinet beloofde nog het zoet, maar de huidige regeringsploeg is dit weer vergeten en maakt het dubbel zuur.
G.P.Beek