vrijdag, juli 02, 2004

Opheffing ontslagbescherming en langer werken

De Nederlandse economie moet uit het slop geholpen worden. Het medicijn is langer werken en de ontslagbescherming voor oudere werknemers te laten vallen. Dit recept wordt voorgeschreven door het kabinet. De werkweek wordt uitgebreid tot 40 uur en de pensioenleeftijd kan opgetrokken worden naar 68 jaar.

Deze regering heeft totaal geen oog voor de werkelijkheid; de werkgelegenheid loopt in ons land alleen maar terug en steeds meer bedrijven ontslaan personeel. Voor werkgevers komt
het zeer goed uit, dat de ontslagbescherming voor oudere werknemers opgeheven wordt. De senioren kunnen nu met vliegende trom vertrekken.

Het voorstel de pensioengerechtigde leeftijd optrekken naar 68 jaar kan beter maar gelijk de prullenbak in. Ouderen zullen geen kans krijgen langer te werken en dit heeft dan niets maken met de eigen wil om eerder te stopen.

Een uitbreiding van de werkweek is een slechte zaak omdat de werknemer door het huidige verkeer veel tijd verliest aan reistijd. Bij uitbreiding van de werkweek komt er nog meer druk op de privé-sfeer en zullen er velen nog eerder afhaken. Samenvattend dit kabinet slaat de plank volledig mis en de voorgestelde maatregelen bevorderen slechts, dat er nog minder mensen een baan hebben.
G.P. Beek