maandag, augustus 20, 2007

Koopkrachtverlies

Het dreigende koopkrachtverlies wordt niet of althans niet volledig gecompenseerd. Dit kabinet ging er vanuit, dat alles socialer en beter kon. Zodra men echter op het pluche beland is, zijn gedane beloften snel vergeten. De kabinetswisseling heeft derhalve geen effect. Of het moet zijn, dat er nog meer pot verteerd wordt.

Het kabinet wil het dreigende koopkrachtverlies niet volledig compenseren. Dit kost te veel geld. Het is weer het zoveelste jaar, dat mensen en speciaal de ouderen er in koopkracht erop achteruit gaan. Het maakt weinig uit welke regeringsformatie er aan het bewind is. De gewone burger voelt het regelmatig in zijn portemonnee. Het vorige kabinet werd door de toenmalige oppositiepartijen als a-sociaal aangemerkt. Helaas slaagt dit kabinet er niet in om ondanks een aantrekkende economie geld te vrij te maken om het koopkrachtverlies volledig te compenseren.

De belofte het wordt socialer en wij gaan het beter doen is precies hetzelfde als voorheen het gezegde na het zuur komt het zoet. De druiven blijven net zo zuur en vooral minima en ouderen, die toch al aan de rand leven, gaan er weer op achteruit. Deze gang van zaken is onverteerbaar. Ook dit kabinet houdt de hand op knip en verhoogt slechts de lasten. Vooral een regeringspartij als de PvdA dient zich dit aan te rekenen, omdat zij beslist beloofden, dat alles beter en socialer werd.
G.P.Beek