vrijdag, oktober 12, 2007

Het pessimisme van de burger groeit

De Nederlandse economie gaat nog steeds crescendo. Al treedt er af en toe wel een hapering op. Een groot deel van de consumenten liet het geld goed rollen. Duurzame goederen, die onder het vorige kabinet slechts gedeeltelijk gekocht werden, zijn nu wel aangeschaft. Het leek weer de tijd, dat al het goede tot in de hemel groeide. Alleen men keert langzamerhand weer terug op aarde en ziet, dat het wereldwijd en vooral in Amerika veel minder gaat.

Het pessimisme neemt weer de overhand. De begrotingsvoorstellen van de regering hebben hieraan geen goed gedaan. Vooral de PvdA moet het thans ontgelden omdat men in die partij de boosdoener ziet. Men vergeet echter de maatregelen van het vorige kabinet. Deze raakten slechts de groepen aan de onderkant van de samenleving. De nieuwe voorstellen treffen de gehele bevolking.

Niemand gaat er op vooruit. In tegendeel bepaalde groepen gaan er behoorlijk op achteruit. Dit in een tijd, dat het goed gaat. Bepaalde maatregelen zijn onlogisch en zullen hun sporen nalaten in de vooruitgang van de economie. Doordat ook de wereldeconomie haarscheurtjes vertoond kan dit funest zijn . De sterke Euro brengt nu al moeilijkheden voor de export. De uitgevoerde goederen worden te duur. Er is een grote onbalans tussen de Euro en de Dollar. Europa financiert het betalingstekort van de VS en dit gaat ten koste van de Europese economie. Het is dan ook logisch, dat het pessimisme bij de burger groeit, omdat de eigen portemonnee geraakt wordt.
GPBeek






http://fabradio.angelfire.com/
http://fabradio.angelfire.com/popclassicsradio.html
http://fabradio.angelfire.com/index.html
http://fabradio.angelfire.com/m.popclassicsradio.html

Het Franse begrotingstekort

De bezorgdheid over het Franse begrotingstekort speelt al jaren. Frankrijk en ook Duitsland hebben met hun begrotingstekorten altijd de hand gelicht. Duitsland heeft ingezien, dat het zo niet kan en probeert het tekort terug te dringen Dit is bij Frankrijk niet het geval. Men leeft daar op kosten van de Europese gemeenschap Alleen de invloed van dit land in de Europese gemeenschap is echter te groot. De andere landen wijzen het land wel op de verplichtingen, maar doen verder niets.

De opmerkingen hierover door de Heer Bos is een herhaling van wat De Heer Zalm al jaren verkondigd heeft. Het is feitelijk te gek voor woorden, dat de andere landen steeds hun oren laten hangen naar Frankrijk. Dit is ook gebeurd bij de benoemingen van Franse personen op het financiƫle vlak. Alle hoge posten worden beheerst door Fransen en deze zullen te allen tijde hun land steunen. Sancties tegen over Frankrijk om het begrotingstekort eindelijk omlaag te brengen zullen schipbreuk lijden.

Wanneer dit zo doorgaat heeft het land altijd een hoger begrotingstekort dan toegestaan is. De Heer Bos is met Nederland het braafste jongentje in de klas en krijgt complimenten van de Europese Commissie. Alleen de burger was beter afgeweest met een begrotingstekort. Er zouden dan minder verkeerde maatregelen genomen zijn.

Sluiting van fabrieken

De sluiting van drie bekende fabrieken, behorende tot het Unilever concern komt hard aan. Wordt het geen tijd, dat de politiek iets gaat doen aan de uittocht van bedrijven. Alle multinationals maken zich hieraan schuldig. Met alleen als motief nog meer winst maken.
Weer worden goedlopende fabrieken gesloten.

Het betreft hier bedrijven die behoren tot het Unilever concern. Ook onze regio behoort hiertoe. Een oude bekende de Knorr fabriek te Loosdrecht sluit op korte termijn haar poorten. Niet omdat het bedrijf niet renderend is, maar louter omdat de directie nog meer winst wenst te maken en daarom de productie van dit bedrijf en nog 2 andere bekende fabrieken overplaatst naar Polen. Een EU land waar de arbeiders veel minder verdienen. De loonkosten per product worden hierdoor goedkoper, maar de consument betaalt wel de nu geldende prijs of wellicht meer.

Het verschil wordt een goede opsteker voor de aandeelhouders en de directie. Zij profiteren er slechts van, terwijl werknemers die jaren hun goede krachten aan het bedrijf besteden zonder werk komen. Deze gang van zaken is bij andere bedrijven sinds jaar en dag aan de gang en steeds meer zoeken de multinationals de lage loonlanden op om hun producten te maken. Aan deze uittocht heeft tot op heden geen enkele regering van welke samenstelling dan ook niets gedaan. Men heeft het alleen maar over, dat oudere werknemers langer in loondienst moet blijven. Alleen, dat wordt steeds moeilijker als de werkgelegenheid als sneeuw aan de zon verdwijnt.
GPBeek