vrijdag, juni 15, 2007

Belastingaangifte

De belastingdienst gaat het de burger makkelijk maken. De belastingaangifte wordt een fluitje van een cent. De aangifte wordt grotendeels ingevuld. Alleen maar controleren en het is klaar. Jammer, was het maar zo gemakkelijk er zitten te veel haken en ogen aan. Het is daarom goed waar nodig deskundig advies te vragen. Men kan hierdoor voorkomen, dat het veel geld kost.
Vanaf volgend jaar vult de fiscus voor alle particulieren de belastingaangifte grotendeels. Het aangiftebiljet komt straks bijna volledig voorgedrukt via pc of blauwe enveloppe binnen. De aangever hoeft slechts enige cijfers te wijzigen en kan dan daarna de aangifte indienen. Als het zo simpel is, dan is het een vooruitgang. Alleen de werkelijkheid zal anders zijn. Er zitten te veel haken en ogen aan omdat de belastingplichtige te gemakzuchtig kan worden en snel een verkeerde aangifte gaat doen.

De belastingdienst is voor de voorafgaande invulling niet aansprakelijk, ook daarbij kunnen fouten worden gemaakt. De aansprakelijkheid is en blijft bij de belastingplichtige. Hij moet het controleren. Het gaat dan ook veel verwarring geven met een hele nasleep aan bezwaarschriften en dergelijke. Er zijn bij een aangifte te veel onderwerpen, die moeilijk of vaak onduidelijk zijn en dit lost men niet direct op door op voorhand ingevulde biljetten toe te sturen. Daar naast zijn er fiscale veranderingen, waarvan de gewone belastingplichtige geen weet heeft. Het blijft dus zaaks om de deskundigen in deze niet te snel te passeren en aan hen raad en bijstand te vragen bij eventuele verdere invulling. Simpel een handtekening zetten en de aangifte insturen is dus niet aan te raden.
G.P.Beek

maandag, juni 11, 2007

Topinkomens stijgen ruim 12 procent

Het kabinet is er een voorstander van, dat de lonen gematigd worden. Dit geldt alleen voor de gewone werknemer en niet de top van een bedrijf. Deze groep ziet het inkomen abnormaal stijgen en vult op die manier de zakken.

Er worden door het kabinet geen maatregelen genomen om de topsalarissen van managers in het bedrijfsleven aan banden te leggen. Dit besluit lag wel in de lijn van de verwachtingen. Dit kabinet zal evenals het vorige het wel uit haar hoofd laten om maatregelen te nemen die door het bedrijfsleven niet gepikt worden.

Iedere keer wordt er verwezen naar de aandeelhouders van de ondernemingen. Alleen zullen de burgers lang moeten wachten totdat deze geldschieters ingrijpen, er moet dan heel wat anders gebeuren. De discussie is weer terug bij af en het graaien kan in de toekomstige jaren weer opnieuw beginnen.
G.P.Beek