zaterdag, augustus 23, 2003

Vervroegd stoppen met werk

Vele duizenden werknemers zouden graag vervroegd stoppen met hun werk. Alleen deze mogelijkheid is slechts weggelegd voor ambtenaren. De minister van binnenlandse zaken wil graag, dat de oudere ambtenaar vervroegd zijn werkplek ontruimd om plaats te maken voor een jongere. Bij het rijk was er altijd sprake van, dat degene die het laatst gekomen was het eerst vertrekken moest. Onder deze laat in dienst gekomen zijnde, bevinden zich vele jongeren en zij zouden direct het slachtoffer worden van een eventuele bezuiniging.

Er wordt nu bij het rijk bezuinigd en derhalve is de ontslagprocedure in gang gezet.In verband met dit laatste wil de minister de zaken omdraaien en de ouderen met vervroegd pensioen sturen.Op zich is er niets tegen dat ouderen vervroegd met pensioen gaan, maar dan moet iedereen dit recht verkrijgen. Het kabinet vindt echter, dat het niet opgaat voor de werknemers in het bedrijfsleven. Zij wenst zo snel mogelijk het mes te zetten in de vrijwillige uittreding.

De fiscale faciliteiten voor Vut en prepensioen komen reeds in 2005 te vervallen. Dit houdt bijna zeker in het einde van deze regelingen. Werknemers zullen dus langer moeten blijven werken. De maatregel levert de schatkist op termijn honderden miljoenen op en past volledig in het straatje van de vergrijzing. Ook langer werken behoeft geen bezwaar te zijn, maar in deze tijd waarbij het aantal werkelozen stijgt is er sprake van andere prioriteiten. Vooral de oudere werknemer moet beschermd worden.

Hij heeft zijn beste krachten aan een bedrijf gegeven en wordt op een bepaald ogenblik de dupe van het feit, dat de werkgelegenheid terugloopt. Bij uitvoering van de plannen van het kabinet betekent dit eerst een WWW uitkering en daarna een terugval op bijstandniveau. Ook omdat de lengte van de WWW uitkering ter discussie staat. De aanpak van het begrotingstekort heeft de regering totaal verblindt en daardoor verliest men het sociale vlak volledig uit het oog en veroorzaakt men slechts menselijk leed.
G.P.Beek