zaterdag, november 18, 2006

Gemeentelijke woonlasten
De gemeentelijke woonlasten stijgen volgend jaar harder dan de inflatie. De gemeente Hilversum heeft de woonlasten drastisch verhoogd en behoort nu tot een van de duurdere gemeenten van Nederland. De woonlasten van huurders maar in het bijzonder van huiseigenaren worden aanzienlijk verhoogd. De stijging bedraagt 38,8%. Dit percentage is vertekend, immers de burgers kregen in 2006 eenmalig een bedrag terug wegens reinigingsrechten en in 2007 wordt dit normaal in rekening gebracht. Niettemin zijn de verhoogde woonlasten weer een zware aanslag op de portemonnee van de burger.

Het geeft ook weer aan, dat de vaste lasten steeds hoger worden omdat het gemeentelijk deel niet het enige is, waarvan de kosten stijgen. Het beloofde zoet van de regering gaat steeds wranger smaken. Zoals gesteld de uitgaven stijgen hard en daar staat weinig inkomenscompensatie tegenover. Vooral de uitkeringsgerechtigden zullen dit weer ondervinden.

De roep iedereen weer aan het werk is slechts een loze kreet, omdat er velen door hun gezondheid of vanwege ouderdom niet meer aan het arbeidsproces deelnemen en aangewezen zijn op uitkering, die niet welvaart vast is.Zij zijn hierop aangewezen en dat wordt te veel vergeten.
GP.Beek