dinsdag, september 27, 2005

Nieuwe Zorgwet

De nieuwe zorgwet heeft veel voetangels en klemmen. Een groot deel van de bevolking heeft totaal geen idee over de veranderingen die hun vanaf 1 januari 2006 te wachten staan. De regering probeert op allerlei manieren de nieuwe basisverzekering onder de aandacht van de burgers te brengen. De informatie is niet voldoende en daarnaast onbegrijpelijk.

Vooral de senioren hebben er veel moeite mee. Men wenst vooral graag voorgelicht worden over de vraag wat het allemaal gaat kosten. Tot dusver is bekend, dat de zorgverzekering € 1100.00 per jaar bedraagt. De zorgverzekeraars kunnen in prijs hiervan afwijken omdat er concurrentie en marktwerking moet zijn. Wat het inhoudt is tot op heden niet bekend. Het enige wat vaststaat is, dat de basisverzekering ongeveer gelijk is te stellen aan het huidige ziekenfondspakket.

Wat de aanvullende verzekeringen gaan kosten, zeer belangrijk voor senioren, geen woord. De zorgtoeslag bezorgt velen hoofdbrekens. De opmerking alleen een giro of bankrekening invullen en daarna ondertekenen is veel te eenvoudig gesteld. Er zijn vragen en benamingen bij die ouderen niet bevatten. Voor deze groep is het beslist niet zo eenvoudig als men doet voorkomen. Senioren twijfelen over het nut van de zorgwet en daarnaast bestaat de vrees van te dure premies.
G.P.Beek