maandag, juli 10, 2006

Kamerlid

De benoeming van Mevrouw G. van Oudenallen heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Zij was niet gewenst door RPF. Schandalen in het verleden zijn hiervan de oorzaak. Als Amsterdams raadslid heeft zij gesjoemeld met declaraties. Toch werden haar geloofsbrieven geaccepteerd en werd zij tijdens het debat over de regeringsverklaring beëdigd. Dit gebeurde als onafhankelijk kamerlid. Zij vormt nu een eenmansfractie en ontvangt ook een extra vergoeding als fractievoorzitter.

Door haar tijdens het regeringsdebat te beëdigen, verkreeg zij recht op een ruime wachtgeld regeling. Normaliter was dit een half jaar, maar thans heeft zij recht op een uitkering van 2 jaar. Deze riante wachtgelduitkering steekt wel schril af tegen de WW regeling voor een gewone werknemer. Het wordt hoogtijd, dat de wachtgeldregeling voor kamerleden aangepast wordt.

Werknemers moeten iedere keer weer op hun sociale rechten inleveren. De WW uitkering is reeds veel slechter dan voorheen en zal zeker verder gekort worden. Het zal dan ook meer dan logisch zijn, dat wachtgeldregelingen deze trend volgen. In ieder geval is het huidige voorbeeld een schandaal tegenover de gewone burger.
G.P.Beek