vrijdag, augustus 23, 2002

Nederlandse gezinnen hebben grote schulden

Nederlandse gezinnen hebben grote schulden en het aantal wat financiƫle problemen heeft, stijgt nog steeds. De invoering van de euro en de teruggang in de economie zijn hier debet aan. Veel huisgezinnen slagen er niet in rond te komen met hun inkomen. De Volkskredietbanken verwachten een ware stormloop. Het aantal probleemgevallen is momenteel 30.000, maar stijgt minimaal met 10%.

De leiding van de volkskredietbanken is zeer somber gestemd. Dit komt omdat de Nederlander nog te vaak de waarde van de euro niet kent en deze te gemakkelijk uitgeeft. Daarbij is er een gestage groei van het aantal werklozen en WAO’ers. Steeds meer Nederlanders moeten rondkomen van een minimaal inkomen. Hiervan kan men met moeite uitkomen,al wordt dit een steeds grotere opgave.

De vaste lasten worden steeds hoger, waardoor men vaker in financiƫle moeilijkheden komt. Het gemiddeld schuldbedrag is de afgelopen jaren gestegen tot 11.500 euro. Dit bedrag geeft al aan hoe hoog de nood is. Om al deze schulden te saneren zal dan ook door de Volkskredietbanken veel werk verzet moeten worden.

G.P. Beek