zaterdag, juli 16, 2005

De slechtste economie van Europa

Dit kabinet slaat zich op de borst. Men is trots op de geleverde prestaties. In een tijd van luttele jaren is een goed draaiende economie teruggevallen naar een van de slechtste economieën van Europa. Natuurlijk is de wereldeconomie verslechterd en dit is vooral gebeurd na de beruchte 11 september, maar dit behoeft niet in te houden dat een land als Nederland het wereldwijd slecht doet. De vele bezuinigingen die deze regering doorvoerde is de echte de oorzaak hiervan. De slecht “weerboodschappen”van dit kabinet hebben een zeer groot negatief effect laten zien.
De bezuinigingen hebben vooral de mensen getroffen die aan de onderkant van deze maatschappij leven. Deze burgers zorgden er altijd voor, dat er gekocht werd. Zij werden echter genoodzaakt te bezuinigen, waardoor vooral duurzame goederen niet gekocht worden. Het kabinet heeft de zaak volledig verkeerd ingeschat en aangepakt. De bezuinigingen hadden anders moeten zijn en daarnaast had men voldoende gelden ter beschikking moeten stellen om de economie draaiende te houden.
Door dit nalaten zit men nu met de brokken Wanneer een economie goed gaat moet men feitelijk op de rem trappen en wanneer het slechter gaat het tegenovergestelde. Dit kabinet en in het bijzonder de Heer Zalm waren te veel onder de indruk van Brussel. Nederland moest het beste jongentje uit de klas zijn en vandaar nu de slechtste economie van Europa
G.P.Beek