vrijdag, juli 06, 2007

Gasmeters

De gasmeters die in de Nederlandse woningen zijn, blijken niet te deugen. Het gasverbruik wat aangegeven wordt is 6% hoger dan het werkelijk moet zijn. Huishoudens betalen op jaarbasis dus gemiddeld 50 tot 100 euro te veel. Dit blijkt uit een onderzoek van het onderzoekslaboratorium Anmar te Eindhoven. Dit onderzoek is als rapport overhandigd aan het Tweede Kamer lid van de VVD de Heer H. Zijlstra.

Het kamerlid heeft in het verleden al vragen gesteld over de deugdelijkheid van de gasmeters, maar de minister van Economische Zaken geloofde niet, dat de huishoudens duurder uit waren. Zij heeft echter naar aanleiding van de vragen van de Heer Zijlstra, de energietoezichthouder verzocht een onderzoek in te stellen. Dit onderzoeksrapport komt echter in het voorjaar van 2008 te beschikking.

Wanneer de onderzoeksresultaten van Anmar op juistheid berusten, houdt dit in, dat de energiebedrijven jaren achter een te veel energiekosten ontvangen hebben. Het zal de regering sieren haast achter de zaak te zetten en op korte termijn uitsluitsel geven Dus niet in het voorjaar van 2008 zoals de bedoeling was. Ook omdat er nog een kwestie is van te hoge berekende transportkosten, waarvoor de consument ook al enige jaren te veel betaalde.
G.P.Beek