dinsdag, september 20, 2005

Energienota volgend jaar weer omhoog

De rekening voor gas en stroom zal per 1 januari 2006 fors hoger uitvallen. Aanbieder United Consumers houdt rekening met een prijsstijging van € 300.00 per huishouden per jaar. Voor gezinnen in grote huizen kan het zelfs oplopen tot een bedrag van € 500.00 per jaar. Deze nieuwe stijging komt boven op de verhogingen die dit jaar plaatsgevonden hebben.

Zoals bekend worden de prijsstijgingen veroorzaakt doordat de gasprijs gekoppeld is aan de olieprijs. De prijs van dit laatste product is door wereldwijde vraag zeer sterk gestegen en hiervan plukt de consument in Nederland de wrange vruchten.

Immers de benzineprijzen zijn de hoogste sedert jaren en daarbij wordt een product als gas en licht bijna onbetaalbaar. Vooral de stijging van deze levensbehoeften is onacceptabel temeer de staatskas hierdoor gigantisch gespekt wordt. De overheid zal de burger voor de enorme lastenverzwaring moeten compenseren. Tenslotte dient er eindelijk iets te gebeuren aan de koppeling van aardolie aan de gasprijs.
G.P.Beek