zaterdag, augustus 13, 2005

Geen verlies in koopkracht

Dit kabinet denkt al vooruit. Men neemt vast een voorschot op de verkiezingen en gaat nu beloven, dat de burgers er in 2006 niet op achteruit gaan. Deze belofte kan direct ter zijde geschoven worden omdat het niet gebeurt. Iedereen heeft dusdanig veel ingeleverd, dat in feite reparatie van koopkracht moet plaatsvinden.

Dit vindt niet plaats men zegt slechts toe, dat niemand er verder in koopkracht op achteruit gaat in 2006. Deze toezegging zal het kabinet ook niet hard kunnen maken omdat alleen al het zorgstelsel veel meer gaat kosten dan de voorlichting aangeeft. Bepaalde groepen zoals AOW’ers met een behoorlijk pensioen en zelfstandigen zullen veel inleveren.Zij worden niet of nauwelijks gecompenseerd.

Bovendien kan men niet garanderen, dat de gemeenten weer flink in de bus blazen en de gemeentelijke lasten weer verhogen en zo zijn er nog meer onzekerheden. Bij dit laatste mag de olieprijs niet onderschat worden omdat daaraan ook de energiekosten verbonden zijn. Feitelijk zijn de beloften van deze regering alleen maar onder te brengen onder de noemer lapmiddelen. Men probeert de pijn te bestrijden maar de kwaal blijft. De burger is zodanig uitgemergeld, dat beetje water beslist helpt niet.
G.P.Beek