zaterdag, maart 04, 2006

OZB

Minister Zalm heeft zich afgezet tegen de verhoging van de onroerende zaakbelasting voor eigenaren. Dit verzet is echter een verkiezingszet. De regeringspartijen en met name de VVD doen het slecht in de peilingen. Door op te komen voor de huiseigenaren probeert de Heer Zalm het getij voor zijn partij te keren. Eerst ging hij uit van verkeerde cijfers uit, wat in zijn geval een zeer slechte zaak is. Hij moet als vakminister beter weten.

Later beticht hij de provincies te veel ontheffing te hebben verleend bij toestaan van de verhoging van de OZB door de gemeenten. Deze ontheffing is echter in eerder stadium door de regering toegestaan. Het komt daarop neer, dat er iets verweten wordt waar hij zelf de oorzaak van is, althans het kabinet waarvan hij deel uitmaakt.De bewindsman kan zich beter druk maken over de vele financiƫle meevallers en zich afvragen of de burger nu eindelijk iets mag terug krijgen van hetgeen jaren achtereen ingeleverd is.
G.P.Beek

zondag, februari 26, 2006

Ontslag bescherming

Ouderen worden de dupe van het nieuwe ontslagrecht. Zij verliezen de bescherming bij een collectief ontslag. Het dienstjarenbeginsel wordt vervangen door het afspiegelingsbeginsel. Tot op heden was het altijd zo, dat wie het laatst kwam ook het eerste het bedrijf verliet. Door de verandering van het ontslagrecht is hiervan geen sprake. Er vindt een indeling naar leeftijdsgroepen plaats waardoor het collectief ontslag evenredig naar leeftijd plaatsvindt. Dit laatste is natuurlijk zeer nadelig voor oudere werknemers.

Deze hebben vaak reeds jaren bij een bedrijf gewerkt en zijn veel moeilijker herplaatsbaar. Een jongere werknemer heeft veel meer kansen op de arbeidsmarkt. De voordelen van een gelijkmatiger ontslag verdeling wegen niet op tegen de verhoogde inactiviteit onder oudere werknemers. Zeer in strijd met de bedoeling van de regering om ouderen langer in het arbeidsproces te houden.

Werkgeversorganisatie MKB bepleit nog meer versoepeling van het arbeidsrecht. Men wenst, dat de opzegging van het arbeidscontract door de werkgevers, gelijk gesteld wordt aan de opzegging van een baan door de werknemer. Daarnaast wenst men het recht op een gouden handdruk beperken en slechts een half maandsalaris per gewerkt dienstjaar te betalen. Het geeft alleen maar aan, dat de arbeidsvoorwaarden slechter worden. Het verdwijnen van arbeidsplaatsen naar lage loonlanden is hier debet aan.
G.P.Beek